Το κατάστημα μας παρέχει χώρο στάθμευσης ώστε η πρόσβαση σας να είναι εφικτή
ακόμη και με την απαγόρευση κυκλοφορίας στο κέντρο της Αθήνας
 

Αλήθεια…Με την πεθερά σου πως τα πας ;

Αρχική Σελίδα / Άρθρα / Αλήθεια…Με την πεθερά σου πως τα πας ;
Αλήθεια…Με την πεθερά σου πως τα πας ;

Λέξεις κλειδιά: σχέσεις μετά το γάμο, σχέσεις ωύφης πεθεράς, πεθερικά, πεθερά.

Μετά το γάμο ενός ζευγαριού μπορούν να προκύψουν διάφορα προβλήματα. Ένα πρόβλημα το οποίο προϋπάρχει πριν το γάμο και συνεχίζεται είναι αυτό της κόντρας πεθεράς και νύφης. Είναι ένας άλυτος καθημερινός πονοκέφαλος που φθείρει διαρκώς το ζευγάρι.

Η πεθερά φοβάται ότι θα χάσει τον γιό της και βλέπει ανταγωνιστικά την νύφη. Το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο όταν πρόκειται για το μοναχοπαίδι της. Η ανταγωνιστικότητα των δύο γυναικών μπορεί να αρχίζει από τις δουλειές του σπιτιού ή το μαγείρεμα έως το πιο ασήμαντο πράγμα. Συνήθως η πεθερά κατακρίνει την νύφη για την συμπεριφορά της, ενώ έχει τον πρώτο λόγο σε όλα καθιστώντας τους καυγάδες αναπόφευκτους.

Βέβαια όπως κάθε πρόβλημα έχει την λύση του έτσι και αυτό έχει τις δικές του. Αρχικά η παθητική στάση και η πεποίθηση ότι θάβοντας το πρόβλημα θα σταματήσει να υπάρχει πρέπει να πάψει. Μια ειλικρινής συζήτηση θα βοηθούσε αρκετά και θα μπορούσε η μια να καταλάβει καλύτερα την άλλη. Έτσι θα μικρύνει το χάσμα που τις χωρίζει. Η νύφη θα μπορούσε να ζητάει κάποιες συμβουλές από την πεθερά της δείχνοντάς της έτσι ότι η γνώμη της για εκείνη μετράει. Επίσης ο σύζυγος θα μπορούσε να αναλάβει δράση και να βάλει κάποια όρια στην μητέρα του.

Όμως σε κάποιες περιπτώσεις το πρόβλημα παραμένει και οι λύσεις δεν βοηθάνε όσο και αν γίνεται προσπάθεια. Σε τέτοιες καταστάσεις δεν πρέπει να κυριαρχεί απογοήτευση αλλά ο συνεχής μόχθος και η αισιοδοξία ότι στο μέλλον τα πράγματα θα φτιάξουν και θα είναι καλύτερα για όλους.

Call Now Button Μετάβαση στο περιεχόμενο