Το κατάστημα μας παρέχει χώρο στάθμευσης ώστε η πρόσβαση σας να είναι εφικτή
ακόμη και με την απαγόρευση κυκλοφορίας στο κέντρο της Αθήνας

Πως να διαχειριστείτε το άγχος της προετοιμασίας του γάμου σας.

Home / Άρθρα / Πως να διαχειριστείτε το άγχος της προετοιμασίας του γάμου σας.
Πως να διαχειριστείτε το άγχος της προετοιμασίας του γάμου σας.

Ο γάμος, όπως κάθε χαρμόσυνη αλλά και σημαντική αλλαγή στην πορεία της ζωής μας, συνοδεύεται από συναισθήματα ανυπομονησίας, χαράς αλλά και αγωνίας καθώς και έντονου άγχους. Η γαμήλια προετοιμασία «πρέπει» να είναι ευχάριστη και εσείς ακούραστη, θετική και υπομονετική απέναντι στις ευθύνες και τις προκλήσεις που θα ανακύπτουν. Όμως σταθείτε μια στιγμή… Δεν είστε ένα καλά προγραμματισμένο ρομπότ και δικαιούστε να νιώσετε κουρασμένη, απογοητευμένη, πεσμένη, θυμωμένη!

Είναι αλήθεια πως το έντονο στρες που βιώνει μια νύφη κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας πηγάζει κυρίως από τις προσδοκίες των γύρω της αλλά και του ίδιου της του εαυτού για τον γάμο της: προσδοκίες για μια άψογη διοργάνωση, για μια δική της αψεγάδιαστη παρουσία, προσδοκίες για μια ψύχραιμη και πάντα χαμογελαστή νύφη ακόμη κι όταν όλοι θα αρθρώνουν τη δική τους –διαφορετική- γνώμη, ακόμη και όταν οι μετεωρολογικές προβλέψεις για την ημέρα του γάμου θα αλλάζουν συνεχώς!

Παρακάτω θα βρείτε κάποιες απλές, πρακτικές συμβουλές για να διαχειριστείτε το άγχος, που είναι απόλυτα φυσιολογικό να βιώσετε αναμένοντας αυτή την τόσο μοναδική στιγμή της ζωής σας. Να θυμάστε πως χρειαζόμαστε το άγχος για να είμαστε λειτουργικοί και ενεργητικοί, αρκεί να μη «σκαρφαλώνει» τόσο ψηλά ώστε να αρχίζουμε να αισθανόμαστε έντονο συναισθηματικό βάρος, ψυχοσωματικές αντιδράσεις και ένα πνιγηρό αίσθημα αγωνίας.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ.
Μη φοβηθείτε να απευθυνθείτε σε έναν Ειδικό για τη διοργάνωση του γάμου σας, μη διστάσετε να μοιραστείτε το όραμά σας και να απολαύσετε την απόλυτη στήριξη έμπειρων ανθρώπων που γνωρίζουν καλά πως να διαχειριστούν τις πολλαπλές απαιτήσεις και προκλήσεις της γαμήλιας προετοιμασίας. Πάνω απ’ όλα όμως μοιραστείτε τις ευθύνες με τον άνθρωπό σας, με την κουμπάρα σας, με την καλύτερη σας φίλη, με την μητέρα σας, με τον άνθρωπο αυτό που ξέρετε πως είναι εκεί για να σας ακούσει, να σας συναισθανθεί, να μη σας κρίνει, να σας «ξεκλειδώσει» τις στιγμές που θα το έχετε ανάγκη!

ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΥΡΩ ΣΑΣ.
Ένα σημαντικό κομμάτι του άγχους της γαμήλιας προετοιμασίας οφείλεται στις παρεμβάσεις συγγενών αλλά και φίλων, στις δικές τους επιθυμίες, απαιτήσεις, αρνήσεις, προσδοκίες. Είναι σπουδαίας σημασίας, εφόσον ζητάτε τις απόψεις των «σημαντικών άλλων» της ζωής σας, να είστε προετοιμασμένη για την πολυφωνία που θα χρειαστεί να διαχειριστείτε αλλά κυρίως να γνωρίζετε πως να θέσετε όρια όταν αισθανθείτε πραγματικά πιεσμένη.

Μιλήστε τους ειλικρινά και επικοινωνήστε με ισορροπία. Προς αποφυγή εντάσεων και συγκρούσεων, ακούτε πάντα αυτό που έχουν να σας πουν οι γύρω σας αλλά παράλληλα δείχνετε ξεκάθαρα πως θα φιλτράρετε κάθε επιθυμία/ γνώμη ώστε να καταλήξετε σε αυτό που ταιριάζει περισσότερο στο δικό σας όραμα για τον γάμο σας. Η συγκατάβαση, οι συνεχείς υποχωρήσεις, οι συμβιβασμοί σε ζητήματα ζωτικής για εσάς σημασίας, ενδέχεται να σας στρεσάρουν ακόμη περισσότερο αλλά –πιο σημαντικά- να σας κάνουν να αισθανθείτε πως τελικά ζείτε τον γάμο που οι άλλοι ονειρεύονται για εσάς.

ΕΠΙΤΡΕΨΤΕ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΘΕΙ ΑΣΧΗΜΑ.
Όσο παράδοξο κι αν ακούγεται, η ελευθερία να βιώνετε γνήσια όποια αρνητικά ή δυσάρεστα συναισθήματα προκύπτουν, είναι λυτρωτική και βαθιά απελευθερωτική για εσάς. Σε λίγο καιρό παντρεύεστε, αυτό όμως δε σας αφαιρεί το ανθρώπινο δικαίωμα να νιώσετε πιεσμένη, θλιμμένη, φοβισμένη, θυμωμένη. Είναι απόλυτα υγιές απέναντι σε μια σημαντική αλλαγή της ζωής μας να στέκουμε με ποικίλα συναισθήματα δίχως να νιώθουμε ενοχές για αυτά!

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟ-ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΣΑΣ.
Αυτή την περίοδο των τόσων ευθυνών είναι απαραίτητο να ενισχύσετε την φροντίδα του εαυτού σας, κάνοντας πράγματα που σας χαλαρώνουν και σας αναζωογονούν. Ένας περίπατος σε ένα όμορφο τοπίο, ένας καφές με ανθρώπους που αφαιρούν άγχος και σας κάνουν να χαμογελάτε, ένα χαλαρωτικό αφρόλουτρο με τον σύντροφό σας, στιγμές αληθινής επαφής με τον εαυτό σας και όσους αγαπάτε. Μην ξεχνάτε πως οι εξαντλητικές δίαιτες, το συνεχές τρέξιμο, η εσωστρέφεια και ο συγκεντρωτισμός σαμποτάρουν τη σωματική σας υγεία αλλά και την ψυχική σας ισορροπία αφαιρώντας σας πολύτιμη ενέργεια!

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΗ ΜΑΓΕΙΑ ΤΟΥ ΜΗ- ΤΕΛΕΙΟΥ.
Είναι μια από τις πιο σπουδαίες συνειδητοποιήσεις για κάθε νύφη, για κάθε άνθρωπο. Στις σημαντικές στιγμές της ζωής μας, στους στόχους που βάζουμε και επιθυμούμε βαθιά να πετύχουμε, στα σημαντικά projects που ξεκινάμε, ο στόχος μας δεν είναι «το τέλειο» καθώς δεν υπάρχει, είναι μια έννοια που συνεχώς μεταβάλλεται και ένας πήχης που συνεχώς ανεβαίνει.
Στόχος μας είναι να βιώσουμε αυτό που συναισθηματικά έχουμε ονειρευτεί, αυτό που πρακτικά ακόμη κι αν δεν είναι τέλειο, θα είναι μοναδικά σχεδιασμένο και ονειρεμένο από εσάς, μια ημέρα στην οποία θα οδηγηθείτε με ηρεμία και γλυκιά προσμονή, με διαχειρίσιμο άγχος και συντροφιά τον άνθρωπο που επιλέξατε να πορευτείτε μαζί στις πολλές σπουδαίες αποφάσεις και αλλαγές της ζωής!

 

Call Now Button