Το κατάστημα μας παρέχει χώρο στάθμευσης ώστε η πρόσβαση σας να είναι εφικτή
ακόμη και με την απαγόρευση κυκλοφορίας στο κέντρο της Αθήνας
 

Οι βέρες Γάμου, και οι συμβολισμοί τους.

Αρχική Σελίδα / Άρθρα / Οι βέρες Γάμου, και οι συμβολισμοί τους.
Οι βέρες Γάμου, και οι συμβολισμοί τους.

Λέξεις κλειδιά: βέρες γάμου, βέρα για γάμο, κόσμημα γάμου, κοσμήτα γάμου, βέρες σε ροζ χρυσό, χρυσό, ασήμι, λυεκόχρυσο, με πολύτιμους λίθους, διαμάντι κοπής μπριγιάν, συμβολισμοί.

Οι βέρες γάμου και οι συμβολισμοί τους έχουν μακρά ιστορία.

Οι βέρες γάμου κρύβουν ισχυρούς συμβολισμούς και ξεκινούν το ταξίδι τους στην ιστορία πριν από 4.800 χρόνια. Σύμφωνα με την παράδοση, το έθιμο της βέρας ξεκίνησε από την αρχαία Αίγυπτο πριν από 4.800 χρόνια. Τα υλικά από τα οποία κατασκευάζονταν οι πρώτες βέρες γάμου δεν ήταν πολύ ανθεκτικά και μετέπειτα αντικαταστάθηκαν από δέρμα και οστά. Όσο πιο ακριβό ήταν το υλικό, τόσο μεγαλύτερη η αγάπη που έδειχνε ο δωρητής στον παραλήπτη.

Ο κύκλος ως σχήμα, που δεν έχει ούτε αρχή ούτε τέλος, ήταν το σύμβολο της αιωνιότητας ήδη από τα αρχαία χρόνια. Αργότερα, οι Ρωμαίοι έφτιαχναν τις βέρες από σίδερο και τις φορούσαν στο τέταρτο δάχτυλο του αριστερού χεριού. Αυτό γινόταν επειδή πίστευαν ότι από εκεί περνάει η φλέβα που πάει απευθείας στην καρδιά. Ελάχιστοι, πιο εύποροι Ρωμαίοι, χρησιμοποιούσαν χρυσό ή άργυρο, θέλοντας να εναποθέσουν ένα κομμάτι του πλούτου τους στα χέρια της συζύγου. Στην χριστιανική παράδοση οι βέρες εμφανίστηκαν γύρω στα 860 μ.Χ.. Με τη σημερινή τους μορφή όμως, τις εντοπίζουμε από τον 13ο αιώνα κι έπειτα.

Οι βέρες γάμου είναι κοσμήματα που πρέπει να παραμένουν διαχρονικά κομψά, γιατί φοριούνται για πάντα.
Οι βέρες αποτελούν το σύμβολο πίστης, αφοσίωσης και παντοτινής αγάπης ενός ζευγαριού που αποφασίσει να ενώσει τις ζωές του με τα ιερά δεσμά του γάμου. Είναι ένα από τα μοναδικά κοσμήματα που στολίζει μόνιμα το χέρι και των δυο συζύγων. Γι΄αυτόν τον λόγο πρέπει να ταιριάζει στην προσωπικότητα και τα γούστα τους. Πέρα από το κομμάτι της καλαισθησίας, σημαντικό ρόλο για την επιλογή βερών από το ζευγάρι παίζουν η άνετη εφαρμογή τους, αλλά και η ανθεκτικότητά τους στο πέρασμα του χρόνου.

Οι πιο συνηθισμένες βέρες με σταθερή αξία είναι οι χρυσές. Βέρες από λευκόχρυσο επίσης προτιμούνται αρκετά από τα νέα ζευγάρια. Μπορεί να είναι και δίχρωμες (συνδυασμός κίτρινου χρυσού και λευκόχρυσου), λεπτές ή με μεγαλύτερο πάχος και σφυρήλατη ή σκαλιστή επιφάνεια. Πιο μοντέρνα σχέδια βερών περιλαμβάνουν και διακριτικούς πολύτιμους λίθους στην επιφάνειά τους, όπως διαμάντια κοπής μπριγιάν. Επίσης μια μοντέρνα πρόταση αποτελούν οι βέρες σε ροζ χρυσό που τα τελευταία χρόνια έχουν κερδίσει την αγάπη του κοινού.

Call Now Button Μετάβαση στο περιεχόμενο